Taktvätt Nykvarn

Trasiga takpannor, mossa på taket, trasiga eller igentäppta stuprör? Taksäkerhet?

Kontakta oss för kostnadsfri offert oavsett vad du vill göra på taket! Vanligtvis Taktvätt Nykvarn!
Taktvätt och takvård innebär att av två anledningar sköta om sitt tak, den ena anledningen är estetisk.

Taktvätt
Taktvätt Nykvarn

Man vill att taket och fastigheten som helhet skall framstå så attraktiv som möjligt både för dig själv och din omgivning så som grannar och folk som helt enkelt passerar ditt hus. 
Vad som anses estetiskt tilltalande är väldigt olika från människa till människa. Ett rent & nymålat tak är det som många gillar bäst. Vissa gillar att det ska vara rent från påväxt men inte så mycket mer. 
Den andra anledningen till takvård är att genom en god och regelbunden skötsel/översyn av taket inse att ett väl skött tak håller längre.
Man ska kolla taket 1 till 2 ggr per år minst. Takpannor kan tyvärr flytta på sig vid storm och oväder. Även snö som ligger på taket kan få pannor att både flytta på sig och även ha sönder dessa om det blir lite tungt efter slitage av mossa, lav och alger.

Estetisk livslängd är ett mått på tiden fram till dess att färgskiktet eller ytskiktet förändrats så mycket att utseendet inte längre klarar de krav man ställer. Hur stor kulör och glansförändring som anses acceptabel för en takklädnad beror på vem som bedömer den och på vilken byggnad takpannan finns.

Teknisk livslängd är tiden fram till dess att pannan inte längre kan skydda byggnadens bärande konstruktion eller bakomliggande material och konstruktioner. Den tekniska livslängden är normalt avsevärt längre än den estetiska. Men att sköta det estetiska kan förlänga den tekniska livslängden genom att vattenavrinning och takpannor funkar som dom ska och är tänkta att fungera.
Vi erbjuder taktvätt i Taktvätt Nykvarn samt i närområden runt omkring.

 

Lämna din Taktvätt Nykvarn åt proffsen

Vi har lång erfarenhet av fasad & Taktvätt Nykvarn samt takmålning. Vi följer miljöverkets krav på vattenuppsamling så att allt skit inte åker rakt ut i dagbrunnar med mera. 
En viss mängd mossa, lav och alger kommer alltid att hamna på gräset, i busken eller rättare sagt nånstans nere på backen då det stänker till och från vid en tvätt av tak.

Vet du om att de flesta tak, om man underhåller dem, kan hålla otroligt länge. Man brukar säga att en betongpanna är slut efter 50år men sköter man om taket och håller det rent, kanske fyller på färg när pannan börjar se tråkig ut så kan du förlänga den livslängden avsevärt.
Du ger hela ditt hus ett lyft med ett rent tak som du sköter om som även gör att det håller länge och kommer se bra ut avsevärt mycket längre än dom tak som inte sköts om.

En professionelt utförd taktvätt höjer värdet på ditt hus och du kan använda dig av ROT-avdraget

För att bevara hustaket estetiskt samt förlänga dess livslängd behövs en taktvätt utföras av personer med rätt kompetens. Dels ger man sig upp på höga höjder, sedan krävs rätt kunskap och utrustning. Vi rekommenderar inte dig att gå upp själv och tvätta taket om du inte har rätt säkerhetsutrustning.

Taktvätt Nykvarn är ett farligt arbete som bör överlåtas till proffs med rätt verktyg och säkerhetsutrustning

Hur många år sedan är det du eller någon annan utförde en taktvätt på just ditt hus? Kontakta oss idag för kostnadsfri offert.

Är ditt tak gammalt och slitet, eller bara rejält smutsigt? Att byta tak är en kostsam investering och i många fall kan man istället förlänga ett taks livslängd genom noggrann taktvätt och behandling.

Genom att låta oss utföra din takbehandling får du inte bara ett rent och snyggt tak. Du får också upp till 10 års garanti på arbetet och sparar upp emot 70% jämfört med vad det kostar att göra en takomläggning. Självklart använder vi bara miljövänliga medel och kemikalier och vi erbjuder alltid gratis besiktning.

 

Offert på takbehandling och Taktvätt Nykvarn

Vill du veta mer om takvård, taktvätt, takbehandling eller Taktvätt Nykvarn, eller be om offert?

Kontakta oss alla dagar i veckan. Självklart kan du använda ROT-avdraget på arbetskostnaden.

Fördelar med våra tjänster:

  • Gratis besiktning
    Takmålning & Takbehandling
    Takmålning & Takbehandling även Taktvätt Nykvarn
  • Du sparar minst 70% genom att inte behöva byta tak
  • Du får ett hållbart tak med upp till 10 års garanti
  • Skonsamt mot miljön
  • Vi är enkla att ha att göra med
  • Allt arbete utförs av välutbildad och rutinerad personal

 

 

 

 

Takimpregnering

Ett effektivt skydd mot fukt och föroreningar

En vattenavvisande impregnering på taket är ett effektivt skydd mot fukt och föroreningar. Betong och tegelpannor tappar med åren ytskiktet och förlorar förmågan att avvisa vattnet. Detta i sin tur resulterar i att takpannorna binder fukt och påväxt fastnar lättare. Impregneringen gör pannorna vattenavvisande.
Påväxt och smuts får svårare att få fäste och samtidigt så eliminerar man risken för frostsprångning. Det blir rent, snyggt, tätt, förebygger skador och taket får en längre livslängd.
Vi lämnar 5 års garanti på vattenavvisande effekt.

BEHANDLINGSRESULTAT

Väderförhållande vid behandling och behandlingsresultat.

Behandling med Jape© Grön-Fri bör inte ske på frostbelagda ytor eller om regn förväntas inom ett dygn. Blåst försvårar jämn besprutning och kan därför ge ett sämre resultat. Om vädret riskerar att bli ogynnsamt avbryter vi arbetet och senarelägger behandlingen.

Cirka tre månader efter behandlingen brukar algerna på taket vara borta. Mossan vissnar relativt snart och brukar vara försvunnen inom 6-12 månader. De gulgrå lavarna är lite segare och kan dröja kvar upp till två år. Vid svår påväxt kan behandlingen behöva upprepas efter cirka ett år. Jape© Grön-Fri håller sedan taket fritt från ny påväxt upp till fyra år efter sista behandlingen.

Eftersom resultatet inte är omedelbart råder vi er att fotografera taket före behandling. På så sätt kan ni lätt se hur effektiv behandlingen är. Läs gärna mer om förväntat behandlingsresultat på www.jape.se. För att undvika stopp i takavvattningssystemet rekommenderar vi att ni att rensar hängrännorna någon månad efter behandlingen.

Jape© Grön-Fri är mycket effektivt mot beväxning på gångplattor, asfalt, fasader, staket och markiser. Vi behandlar även dessa ytor efter överenskommelse.

Varför behöver jag takvård?

Betydelsen av ett fungerande tak kan inte nog betonas. Taket är den viktigaste delen av huset som behöver underhållas regelbundet. Med ett välskött tak kan du undvika obehagliga överraskningar och eventuella kostnader som uppstår i samband med dem. Forskning visar att du med regelbundet takvård och förebyggande åtgärder kan spara upp till 30 procent av fastighetens totala kostnader under dess livscykel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *